Ett brett aktivitetsutbud och smakrika restauranger

Torrevieja ligger vid södra Costa Blanca-kusten och har medelhavsklimat med heta somrar och ljumna vintrar. 320 soldagar per år och möjlighet till allt från vattenaktiviteter och lata dagar på stranden till besök på vingårdar och tivoli erbjuder denna härliga plats i södra Spanien. Lägenheten har ingen pool, men 300 meter från lägenheten kan man använda Hotel Fontana Plazas poolområde för 5 euro per person mellan maj och oktober.

Restauranger

El Muelle – Familjär populär italiensk restaurangkedja som har två restauranger i Torrevieja.
Villasallada – Serverar framförallt kött och fisk och har ibland uppträdanden med hästar och flamenco.
El Charro Negro – Mexikansk restaurang som passar hela familjen.
El Pescador – Fisk och skaldjursrestaurang som passar hela familjen.
El Patio Chico – En spansk pärla, en av Evas och Hasses favoriter! Serverar tapas.
El Meson De la Costa – En kulinarisk upplevelse som vi varmt kan rekommendera. Kostar mer än genomsnittsrestaurangen.
Bahia – Tillaga färsk fisk med stil.
Resaurante Henrik Ibsen – Vällagat och en mycket trevlig restaurang.
Bodegon Riojano – Favorit tapas/vin-stället för familjen Heimdal. Välj bland 50 olika Rioja-viner och var beredd på att personalen bara pratar spanska.
Coliseum – Italiensk restaurang som serverar trevlig tre-rätters lunch precis vid havet.
El Puerto – Fisk, skaldjur och paellas, spansk känsla.

Caféer

El Teatro Taperia – En favorit!
Chocolateria Valor – Choklad i alla former!
Garden Coffee & more
Ina Expresso – God frukost, bland annat pannkakor.
Många cafeer har förutom kaffe; tapas, glass, öl och vin.

Drinkar

Las Columnas – Har även mat, men vi rekommenderar att ta en drink vid den fina utsikten över havet.
Marina Niki – Goda drinkar längst ut på hamnen med mycket fin utsikt över båtarna.
Bianco Seaclub – Goda drinkar precis vid hamnen i modern atmosfär, Heimdals favorit.

Stränder

Playa de los Náufragos – Denna strand är ligger strax söder om Torreviejas hamn, och är stranden
med flest sportaktiviteter och unga besökare. Vattnet är väldigt rent och färgen på sanden är nästan vit.
Playa del Acequión – Denna strand ligger i hamnen, och är ett brett område av vit finkornig sand. Vid strandkanten ligger oftast ett par fiskebåtar samt på strandpromenaden ovanför ligger några trevliga strandbarer i bättre läge för svepa en kall öl eller ett glas vin.
Paseo Maritimo Juan Aparicio – En kuststräcka som nästan helt består av klippor. Här ligger två stycken konstgjorda stränder omgivna av betongpartier som skyddar mot inkommande vågor, vilket gör det till en perfekt ställe att simma på om man inte gillar stora medelhavsvågor och är på så sätt ett tryggt område att simma med barnen i.
Playa del Cura – En enormt populär kuststräcka som ligger mellan Margallo och norra delen av hamnen. Sanden här är gyllenbrun och omgiven av svajande höga palmer, några restauranger och små mindre affärer. Stranden är 400 m lång, 25 m bred för att ge er en bild om hur det ser ut.
Playa de los Locos – En lång och härlig strand som har guldskimrande sand och relativt små vågor. Denna strand är väldigt populär bland spanjorerna själva samt är välanpassad för rörelsehindrade och den äldre publiken. Stranden är på ett ungefär 800 m lång, 30 bred.
Playa de La Mata – Tveklöst den vackraste samt längsta stranden tillhörandes Torrevieja. Detta då den har den mest finkorniga sanden och har ett helt underbart läge intill national parken sanddynerna i La Mata. Detta är verkligen på alla sätt en strand värd att rekommenderas.

Mellan varje strand ligger små härliga vikar där du kan snorkla, dyka och sola i lite mer avskildhet och lugn än de lite mer folktäta stränderna. Utanför några Torreviejas stränder ligger också en del fantastiska korallrev.

Pool

Lägenheten har ingen pool, men 300 meter från lägenheten kan man använda Hotel Fontana Plazas pool område för 5£ per person mellan maj och oktober.

Fredagsmarknaden

Varje fredag anordnas en av Spaniens absolut största marknader ca 2km från lägenheten, Avenida Delfina. Från tidig morgon till eftermiddagen kan du köpa det mesta. Här brukar vi fynda kött och grönsaker för hela veckan. Vi rekommenderar dig att gå dit även enbart för själva upplevelsen. Buss linje H går från busstationen direkt till fredagsmarknaden.

Aktiviteter

Vattenland – Aquopolis är ett välkänt vattenland 2 km från lägenheten som är öppet mellan maj och september. Barn under 90cm går in gratis, barn för 20 euro och vuxna för 25 euro vid bokning online.
Tivoli – Under sommarmånaderna är området mellan piren och hamnen ett tivoliområde med roligheter för både barn och vuxna.
Shopping – Lägenheten ligger centralt med butiker på gatan nedanför, men vill man ha ett stort utbud av butiker bör man åka till shoppingcentret ”La Zenia” med sina 150 affärer. Blå och röd busslinje går till La Zenia.
Saltsjöarna – Ett tips är att cykla till en av saltsjöarna ”Laguna Rosa” eller ”Laguna Azul” och samtidigt få se vackra apelsin och citronfält. Laguna Rosa ligger ca 4km från lägenheten och är ett perfekt utflyktsmål för den som vill testa att flyta i rosa vatten eller bara ha picknick på stranden med en rosa utsikt.
Piren – 2,7km härlig promenad eller joggingtur blir det fram och tillbaka på den berömda piren.
Jetski – Går att hyra bland annat här: Paseo Vistalegre vid Real Club Náutico de Torrevieja.